Mim Kemal Öke Cad. No: 3A Nişantaşı / İSTANBUL
Mim Kemal Öke Cad. No: 3A Nişantaşı / İSTANBUL
Yüzyıllardır mükemmel ev sahipliğiyle her misafirini “baş tacı” eden Antakya, 6 Şubat 2023’te yaşanan talihsiz depremin ardından toprakların üzerinde bıraktığı izleri sildi. Gelenekselliğimizi ve kültürümüzü devam ettirmek, sürdürülebilir kılmak ve gelecek nesillerimize katkıda bulunmak hepimizin yaşam borcu.
Doğup büyüdüğümüz memleketimizin lezzetlerine sahip çıkmak istedik. Antakya, %90 yok olan bir şehir. Şu anki hâliyle kültürel ve geleneksel değerlerini devam ettirmesi mümkün değil. Demografik yapı dışında, insanların çoğu kendilerine yeni yaşam alanları belirledi. İnsanların oraya gitmesi ve tatması mümkün değil. Bizler, Antakya’nın tarım ve hayvancılıkla uğraşan yerel üreticisine, esnafına destek olmayı ve köklü mutfağına sahip çıkmayı bir görev edindik.
Unutulmaması adına gastronomik değeri yüksek olan Antakya’mızın yemek lezzetlerini devam ettirmek için çaba harcıyoruz ve harcamaya Güzelburç Antakya olarak devam edeceğiz.
Güzelburç Tugay Kasabı, İstanbul Nişantaşı’nda bir lezzet durağı olmaya; mutfak şefimiz Ümit Şabanoğlu ile Antakya’nın değerlerine verdikleri özeni ve değeri sürdürülebilir kılmaya devam ediyor.